Na een onderbreking van 3 jaar zijn wij tijdens het Pinksterweekend weer aanwezig geweest op het VPK, het Veron Pinksterkamp. Een “radio” kamp, vol leuke evenementen zoals radio vossenjachten, ARDF jachten, solderen, bingo en een gezellige feesttent. [ Programma (pdf) ]

Dit jaar was het VPK neergestreken op vakantie park het Heidepark Veluwsch Karakter te Vierhouten. We hadden hier de mogelijkheid een Chalet te huren, geen gekruip in een tent wat ons uitermate goed bevallen is :). Ook de weergoden hadden het beste met ons voor, overdag heerlijk warm en in de nacht koel. Geweldig!

Een tafel vol apparatuur, een heerlijke zithoek en een prachtig uitzicht over het VPK veld.
Carlijn en Emma uitermate geconcentreerd aan het solderen.
Zondag de familiejacht. Na een mooie route door het bos en over de heide, met veel opdrachten, hadden we de juiste code om de kluis te kunnen openen.

Uiteraard had ik zelf ook de nodige spullen meegenomen. Zo ben ik met DATV (Digitale Amateur Televisie) actief geweest op 3 banden 70, 23 en 13cm. Er waren maar liefst drie tegenstations, analoog op 23cm en natuurlijk een 2mtr station. Genoeg te doen wat het gesleep van alle spullen meer dan waard maakt.

PE2V met DATV op de 13cm band
PA1FOX met DATV op de 13cm band

2e Pinksterdag hebben wij meegedaan aan de 80mtr vossenjacht. Drie zenders die je alleen maar hoefde te peilen. Maak van iedere zender een kruispeiling en verbind vervolgens deze punten met elkaar. Daarmee had je een driehoek. Het midden van de drie lijnen verbinden met het tegenoverliggende punt waarmee opnieuw een snijpunt ontstond. Op dit snijpunt, wanneer je alles goed had gedaan, lag een baby vosje. Gewapend met een snijplank uit het Chalet, de Iphone als Kompas en de QSL kaart van PA25VPK als liniaal op pad. Helaas, hebben we de Baby-Vos niet gevonden, onze peiling van vos 1 was niet al te best waardoor ons snijpunt een afwijking van een paar centimeter had (op de kaart). Nou ja, niet slecht voor de eerste keer. Wel erg leuk om te doen.

Drie van de vier toppers; Team Dion and Lady’s (Wilma, Carlijn & Emma)

2e pinksterdag, als de meeste alweer zijn vertrokken, schuiven we nog even aan bij de Bingo. En met de allerlaatste ronde slepen we er toch nog even een mooi prijsje uit 🙂

Voor wat meer foto’s van dit VPK klik je op deze link

Ook weer aanwezig was Vincent PE2V, dit jaar samen met Marc PD5ST en Adrie PD3AR in een eigen Chalet naast ons. Vincent heeft ook op zijn eigen pagina een mooi verslag online gezet.

Related Images: