En soms zit het tegen… .
Na een lekker avondje met de hobby bezig te zijn geweest, valt mij oog op de rotorklok waarop de meter zenuwachtig over zo’n 40gr heen en weer staat te kwispelen. Snel uit en weer aan, waarna de Rotor helemaal en met een noodgang over oost naar het zuiden draait. Weer uit en weer aan waarna de rotor met zo’n zelfde noodgang weer terug over Noord naar het Zuiden draait.

Stekkers los gehaald en warempel er zat een draadje los. Kwam dit nu door het wrikken aan de stekkers of was dit het probleem en daarmee ook de oplossing. Nou draadje vast en de rotor deed het weer zoals voorheen. Wat een opluchting.

Maar helaas, zoals vaak was het te mooi om waar te zijn. Precies een week later draait de antenne wéér uit zichzelf zo’n 20gr weg en blijft daarna muurvast staan. Stekkers weer gecontroleerd maar nu helaas geen losse draadjes, het is einde oefening voor mijn misschien wel 40 jaar oude rotor.

I.v.m. de windverwachting de volgende ochtend op de ladder om de paal in de rotor los te draaien om de antenne zo handmatig met de kop in de wind te zetten..
Dan de vraag, hoe nu verder.. De mast weer naar beneden, rotor proberen te fixen of ook i.v.m de leeftijd van de oude rotor, gaan voor wat anders. Het wordt dat laatste.

Binnenkort zal er een mooie nieuwe Yaesu G-450 gemonteerd gaan worden. Hopelijk gaat die dan weer net zo lang mee 😊

Related Images: